SBC

Een Session Border Controller (SBC) maakt het uitrollen van 3CX eenvoudiger als de 3CX centrale niet in hetzelfde netwerk zit als de toestellen. Gebruik je alleen de webclient, Android-app of iOS-app dan heb je geen SBC nodig.

De SBC maakt verbinding met de 3CX centrale en tunnelt al het verkeer van toestellen via de verbinding die de SBC heeft. De SBC zorgt erook voor dat nieuwe toestellen via auto provisioning worden geconfigureerd.

Aanbod SBC's

SBC kopen

Je hoeft voor de SBC geen aparte licentie aan te schaffen. Enkel een machine waar deze opdraait. Bij Markei.nl leveren we de SBC op basis van Raspberry PI. Dit zorgt voor minimaal stroomverbruik, eenvoudige installatie en vervanging. Je kunt de 3CX SBC software zelf installeren of door ons laten doen. Bestel via onderstaand formulier, we nemen snel contact met je op voor een offerte.

Heb ik een SBC nodig?

Staat je 3CX centrale in de cloud of op een andere locatie en gaat het om meerdere toestellen. Een SBC is nodig. Staat de 3CX centrale opdezelfde locatie of betreft het één toestel dan is een SBC niet nodig.

Je kunt ook meerdere toestellen zonder SBC aansluiten op je 3CX centrale als deze op een andere locatie staan via Direct STUN. Deze methode heeft echter veel beperkingen, zo is auto provisioning meestal niet altijd mogelijk.