Help! Mijn WordPress website is gehackt!

Dat is vervelend. Voorkom meer schade en neem direct contact met ons op via onderstaand formulier. Onze professionals nemen contact met je op en gaan voor je aan de slag om je website weer veilig en goed online te krijgen.

Hoe komt het dat mijn WordPress website is gehackt?

De meest voorkomende reden is dat je een oude versie van WordPress gebruikt. In oude versies zitten soms kwetsbaarheden die door kwaadwillenden kunnen worden gebruikt. Andere veelvoorkomende problemen zijn plugins en thema's van derden die kwetsbaarheden bevatten. Voor populaire plugins en thema's worden net als voor WordPress regelmatig updates uitgebracht waarmee eventuele problemen worden opgelost. Regelmatig bijwerken is dus ook hier het devies.

Is WordPress veilig?

Ja, mits je de laatste versie gebruikt en regelmatig bijwerkt. De meeste populaire plugins en thema's kun je veilig gebruiken; hierbij geldt ook weer dat je deze regelmatig moet bijwerken naar de nieuwste versie.

Wat gaan jullie doen met mijn gehackte website?

Als eerste plaatsen wij een tijdelijke pagina met de meest essentiële gegevens van je organisatie, zoals je contactgegevens en openingstijden. Hierdoor ben je alsnog bereikbaar voor klanten.

Hierna maken wij een back-up van je website, we sturen deze desgevraagd naar je op.

Daarna gaan we aan de slag om eventuele problemen op te sporen en plaatsen wij een schone WordPress installatie, we lopen je geïnstalleerde thema en de gebruikte plugins na. Daarnaast installeren we onze Security en protection plugin om je website nog beter te beschermen.

Als alles weer in orde is plaatsen we je site weer online. Hierna monitoren we je site voor een maand.

Wat kost het hackvrij maken van mijn WordPress site?

Dit hangt sterk af van hoe erg je WordPress site gehackt is. Soms kunnen we je problemen al met 2 uur werk oplossen, sommige hacks vereisen veel meer werk. We rekenen € 75,00 per uur excl. btw. Tijdens de werkzaamheden houden we je op de hoogte van de verwachte kosten.

Neem je na de werkzaamheden een onderhoudscontract en hosting van ons af voor minimaal één jaar? Dan krijg je 25% korting op het hackvrij maken.

Hoe weet ik of mijn WordPress website gehackt is?

Er zijn veel tekenen waar je aan kunt zien dat je website gehackt is. Je krijgt allemaal pop-ups, er staat vreemde content of advertenties. Vreemde reacties onder de berichten komen ook weleens voor. Sommige websites verdwijnen zelfs helemaal; defacing noemen we dat.